Nyomtatás  

NYÁRI FELKÉSZÍTŐ TÁBOR MATEMATIKÁBÓL

2013. JÚLIUS 1 - AUGUSZTUS 9

  intezet@opmi.hu
1119 Budapest, Albert utca 15/B
Telefon: 06/30/826-5050
 
 
 
       
 

A tábor célja, részletes programja

 

A tábor célja a központi gimnáziumi felvételire való felkészítés, a felső tagozatos diákok számára az általános iskolai tananyag legfontosabb területeinek áttekintése, ismétlése, frissítése, a középiskolába szándékozó továbblépők számára a magasabb követelményi szintre lépés megkönnyítése, az iskolában megszokottól eltérő módon. Az oktatás nem zárt helyen, hanem a szabadban történik, ami alkalmat ad arra hogy a résztvevők a matematika sokak számára ismeretlen humorával is megismerkedjenek.

A tábor azonban nem csak a matematikáról szól, és nem csak a matematika körül forog! Az órákon kívül adott a hely és a lehetőség a játszásra, a labdázásra, tollasteniszre, a közeli Morgó patak, a Duna-part felfedezésére, fürdésre, sőt egy nagy fagyizásra is! És ami csak ebben a táborban lehetséges, lesz egynapos tanítási szünet is, amit egy Nagymaros-Visegrád kirándulással töltünk ki. Az esti tábortűz melletti beszélgetések alkalmat adnak egymás közelebbi megismerésére. A tábor nem mellékes célja az is, hogy a résztvevők a kellemes napok után igaz barátként búcsúzzanak el egymástól.

 

A  legfontosabb cél azonban mégiscsak az, hogy megtanítsuk a gyermekeket arra, hogy őszi iskolakezdés után egyedül is készülni tudjanak a központi felvételire. Ehhez minden résztvevő számára egy oktatási segédletet biztosítunk, amely többszáz példát tartalmaz megoldásokkal, és amelyek egyéni feldolgozása biztosan elegendő lesz a sikeres felvételihez.

 

 

A matematikai foglalkozások teljes óraszáma tizenöt.

 

A tábort hetedik osztályos diákok számára hirdetjük meg. Egy terminusban egy kiscsoport indul. Az oktatás hatékonyságát és a gyermekek érdekeit szem előtt tartva, egy-egy csoport létszáma nem haladhatja meg a négy főt.

 

 

Jelentkezési határidő: 2013. május 31.

 

A teljes részvételi díj első felét a jelentkezéssel egyidőben, a második részletet legkésőbb 2014. június 14.-ig kell megfizetni.

 

Orvos által igazolt betegség esetén a részvételi díj 75 százaléka kerülhet visszatérítésre.

 

A vezető tanár: dr. Schmuck Ottó (Ph.D.) gazdasági matematikus, a közgazdaságtudományok kandidátusa, a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja.

 

A tábor helyszíne a Budapesttől 50 km-re, a Börzsöny hegységben,  az erdő szélén, a természet közvetlen közelségében megbúvó üdülőtelepen, Börzsönyligeten lesz.

 

Az elhelyezés 2 főként kényelmes nagy sátrakban, saját hálózsákban történik. (A saját hálózsák hiánya kölcsönzéssel áthidalható. Rossz idő esetén a tábor területén egy 2 szintes kőház is rendelkezésére áll a táborozóknak. A táborhely szigetszerűen elszigetelt a közúti forgalomtól, a zajtól.)

 

Az ellátás három főétkezésbőll áll. A reggeli a táborhelyen kontinentális szokás szerint, az ebéd a közeli étteremben előfizetéses menü szerint történik, a vacsora a táborhelyen változóan grillezésből készül.

 

A tábor időpontja: az érdeklődéstől függően a tábor 2013. július 1 - augusztus 31 közötti időszakokban kerül lebonyolításra az alábbi turnusokban (egy turnus hétfőtől péntekig tart):

 

A) június 30-július 4.     B) július 7-11.     C) augusztus 4-8.     D) augusztus 25-29

 

A matematika tábor költségei:

1fő részvételi díja: 36.000.-Ft

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások fedezetére szolgál:

- a szállás

- az oda- és visszautazás

- az étkezés

- a 15 óra matematika-oktatás óradíja

- az egynapos Nagymaros-Visegrád kirándulással kapcsolatos kiadások (vonat, komp, belépő, hideg étel)

 

A részvételi díj nem tartalmazza az egyéb egyéni kiadásokat (a fagylalt, a nasi, a lángos, stb. költségeit)

 

Mobil telefon használatának szabályai: a telefonokat az oktatás, a kirándulások idején kikapcsolva kell tartani.

 

Orvosi ellátás: orvosi ügyelet 1km, kórház (Vác) 15km

 

 

 

 

Jelentkezés »

 

 
 

A Kisvasút

-->

A Dunakanyar

Szórólap