Nyomtatás  

NYÁRI FELKÉSZÍTŐ TÁBOR MATEMATIKÁBÓL

2013. JÚLIUS 1 - AUGUSZTUS 9

  intezet@opmi.hu
1119 Budapest, Albert utca 15/B
Telefon: 06/30/826-5050
 
 
 
       
 

A tábor célja, részletes programja

 

A tábor célja a felső tagozatos diákok számára az általános iskolai tananyag legfontosabb területeinek áttekintése, ismétlése, frissítése, a középiskolába továbblépők számára a magasabb követelményi szintre lépés megkönnyítése az iskolában megszokottól eltérő módon. Az oktatás nem zárt helyen, hanem a szabadban történik, ami alkalmat ad arra, hogy a résztvevők a matematika sokak számára ismeretlen humorával is megismerkedjenek.

A tábor azonban nem csak a matematikáról szól, és nem csak a matematika körül forog! Az órákon kívül adott a hely és a lehetőség a játszásra, a labdázásra, teniszre, a közeli Morgó patak, a Duna-part felfedezésére, fürdésre, sőt egy nagy fagyizásra is! És ami csak ebben a táborban lehetséges, lesz egynapos tanítási szünet is, amit egy Nagymaros-Visegrád kirándulással töltünk ki. A tábor nem mellékes célja az is, hogy a résztvevők a kellemes napok után igaz barátként búcsúzzanak el egymástól.

 

A matematikai foglalkozások teljes óraszáma tizenöt.

 

A tábort felső tagozatos diákok, 12-16 év közötti fiatalok számára hirdetjük meg. A csoportok összeállításakor természetesen figyelembe vesszük az életkori különbségeket, sajátosságokat. Egy terminusban csak egy kiscsoport indul. Az oktatás hatékonyságát és a gyermekek érdekeit szem előtt tartva, egy-egy csoport létszáma nem haladhatja meg a nyolc főt.

 

A vezető tanár: dr. Schmuck Ottó (Ph.D.) gazdasági matematikus, a közgazdaságtudományok kandidátusa, a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének tagja.

 

A tábor helyszíne a Budapesttől 50 km-re, a Börzsöny hegységben,  az erdő szélén, a természet közvetlen közelségében megbúvó üdülőtelepen, Börzsönyligeten lesz.

 

Az elhelyezés a jelentkezők többségének választása szerint (lásd jelentkezési lap)

A) kétszobás faházakban, vagy

B) 2-3 főként kényelmes nagy sátrakban, saját hálózsákban történik. (Ez utóbbi esetben a tábor területén rossz idő esetén egy 2 szintes kőház is rendelkezésére áll a táborozóknak. A táborhely szigetszerűen elszigetelt a közúti forgalomtól, a zajtól.)

 

Az ellátás három főétkezésből, valamint tízóraiból és uzsonnából áll. A reggeli a táborhelyen kontinentális szokás szerint, az ebéd és a vacsora a közeli étteremben előfizetés szerint történik.

 

A tábor időpontja: az érdeklődéstől függően a tábor 2013. július 1 - augusztus 16 közötti időszakokban kerül lebonyolításra az alábbi turnusokban (egy turnus hétfőtől péntekig tart):

 

A) július 1-5     B) július 8-12     C) július 15-19     D) augusztus 12-16

 

A matematika tábor költségei, a részvételi díj:

A) A faházakban történő elhelyezés esetén 38.500 Ft. Ha a résztvevő nem hoz saját hálózsákot, akkor az egyszeri ágynemű mosatás költsége + 450 Ft.

B) A sátrakban történő elhelyezés esetén 29.500 Ft. Ha a résztvevő nem hoz saját hálózsákot, akkor az egyszeri ágynemű mosatás költsége + 450 Ft.

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások fedezetére szolgál:

- a szállás (2.000 Ft/nap faházban)

- az oda- és visszautazás (1.000Ft)

- az étkezés ( kontinentális reggeli a szálláshelyen, étteremben meleg ebéd és vacsora 2.500Ft/nap)

- a matematika oktatás óradíja

- az egynapos Nagymaros-Visegrád kirándulással kapcsolatos kiadások (vasútjegy 250Ft, komp 900Ft, belépő 1.100Ft)

 

A részvételi díj nem tartalmazza az egyéb egyéni kiadásokat (az ágynemű egyszeri mosatásának díját, ha igénybe veszik, a fagylalt, a nasi, a lángos, stb. költségeit)

 

Mobil telefon használatának szabályai: a telefonokat az oktatás, a kirándulások idején kikapcsolva kell tartani.

 

Orvosi ellátás: orvosi ügyelet 1km, kórház (Vác) 15km

 

 

 

 

Jelentkezés »